VRHUNSKI ŠPIJUNI SVETA

Živeći u senci, ovi vrhunski špijuni su hladnokrvni i nepokolebljivi, sposobni da promene balans vojne, političke i ekonomske moći. Vodimo vas kroz mračne hodnike, tajne sobe i tunele u pokušaju da otkrijemo tajne najpoznatijih špijuna u istoriji.

Pogledajte promo video
Podsetnik
Aktivirajte opciju “Podsetnik” 15 minuta 15 minuta 30 minuta 1 sat 2 sata 1 dan 2 dana Pre početka emisije
Tipka “оk”
Vaša elektronska adresa nije validna
Podsetnik je aktiviran

Sofija Potocka

Život Sofije Potocke, prelepe žene grčkog porekla, bio je obavijen velom tajne. Redovno je posećivala evropske aristokratske salone i bila jedna od najživopisnijih figura tokom istorije Poljske. Poznata po svom brilijantnom umu, lukava i nemilosrdna Sofija Potocka je zaista bila genijalna i vrhunska špijunka.

Saznajte više o epizodama

Mata Hari

Egzotična plesačica i kurtizana holandskog porekla, žena koja je očarala mnoge uticajne muškarce i postala dvostruki agent tokom Prvog svetskog rata. Mata Hari je bila optužena za špijunažu i osuđena na streljanje. Smrt je dočekala s jednakom hrabrošću sa kojom je i živela – otvorenih očiju poslala je poljubac svojim egzekutorima.

Saznajte više o epizodama

Kardinal Rišelje

Crvena eminencija kardinal Rišelje je bio ključna ličnost u istoriji Francuske. Izazivao je strah i poštovanje u jednakoj meri. Rišelje je stvorio jedinstvenu mrežu špijuna tokom vladavine Luja XIII, tako da niko nije bio skriven od njegovog pogleda.

Saznajte više o epizodama

Pratite seriju “Vrhunski špijuni sveta” na kanalu Viasat History u oktobru. Dobrodošli u svet genijalnih umova.

Pogledajte promo video