VRHUNSKI ŠPIJUNI SVETA

Živeći u senci, ovi vrhunski špijuni su hladnokrvni i nepokolebljivi, sposobni da promene balans vojne, političke i ekonomske moći. Vodimo vas kroz mračne hodnike, tajne sobe i tunele u pokušaju da otkrijemo tajne najpoznatijih špijuna u istoriji.

Pogledajte promo video

Sofija Potocka

Život Sofije Potocke, prelepe žene grčkog porekla, bio je obavijen velom tajne. Redovno je posećivala evropske aristokratske salone i bila jedna od najživopisnijih figura tokom istorije Poljske. Poznata po svom brilijantnom umu, lukava i nemilosrdna Sofija Potocka je zaista bila genijalna i vrhunska špijunka.

Saznajte više o epizodama

Mata Hari

Egzotična plesačica i kurtizana holandskog porekla, žena koja je očarala mnoge uticajne muškarce i postala dvostruki agent tokom Prvog svetskog rata. Mata Hari je bila optužena za špijunažu i osuđena na streljanje. Smrt je dočekala s jednakom hrabrošću sa kojom je i živela – otvorenih očiju poslala je poljubac svojim egzekutorima.

Saznajte više o epizodama

Kardinal Rišelje

Crvena eminencija kardinal Rišelje je bio ključna ličnost u istoriji Francuske. Izazivao je strah i poštovanje u jednakoj meri. Rišelje je stvorio jedinstvenu mrežu špijuna tokom vladavine Luja XIII, tako da niko nije bio skriven od njegovog pogleda.

Saznajte više o epizodama

Pratite seriju “Vrhunski špijuni sveta” na kanalu Viasat History u oktobru. Dobrodošli u svet genijalnih umova.

Pogledajte promo video